SPILL STNDBRG/Spill Stindberg
en komedie over en tragedie
Manuskript er fritt etter F. Durrenmatts PLAY STRINDBERG (1968) som er en omskrivning av A. Strindbergs DØDSDANSEN (1900). !bang har i denne utgaven kondensert og intensifiert den klassiske ektepakten i helvete, samt spedd på med en dose svart humor.


PRODUSERT AV: !bang. SKUESPILLERE: Trine Wiggen, Anders T. Andersen og Erik Ulfsby/ Jørgen Langhelle INSTRUKTØR: Anne Regine Klovholt. SCENOGRAFISK KONSULENT: Camilla Martens. LYDDESIGN: Morten Pettersen. LYSDESIGN: Ingrid Tønder. MUSIKK: E. Grieg, J. Halvorsen, D. Byrne, The Clash. STEMME: Christian Skolmen.Premiere 15. september 1998 på Black Box Teater i Olso.

Spilt på BIT - Teatergarasjen i Bergen, Teaterhuset Avant Garden i Trondhjem og Centralteatret (Oslo Nye Teater). Åpningsforestilling av hovedprogrammet av Festivalen Strindberg i Stockholm, SE 1999. Turne i Akershus.

Støttet av Norsk Kulturråd, Fond For Utøvende Kunstnere, Oslo Kommune/ Black Box Teater, Strindbergselskapet, Teatergarasjen/ Bergen Kommune og Per Gjersøe Fond.

Takk til Nationaltheateret og Natalia.


Foto Ingrid Tønder

Ekteskapet er den eneste krigen hvor man går til sengs med fienden.” Woody Allen

... når mann og kone, og slik er det oftest, har påtatt seg den ytre forpliktelse å leve sammen hele livet og allerede etter den andre måneden hater hverandre, ønsker å skilles og likevel lever sammen, da oppstår det skrekkelige helvetet hvor de drikker, skyter seg, dreper og forgifter seg selv og hverandre.” Leo Tolstoj “Kreutzersonaten”


Edgar og Alice bor isolert på en liten øy. I kveld har Doktoren på øya selskap. De er ikke invitert.

Edgar
Det er et samfunn av idioter. Det er pakk.

Alice
Det sier du om alle mennesker.

Edgar
Fordi alle mennesker er pakk.

Alice
Unntagen du.

Altså er de overlatt til hverandres selskap hvor de inntar hovedrollene i sitt ekteskapelige spill; Kampen mot hverandre. Omsider får de en gjest. Alices fetter Kurt. Han blir tatt imot med åpne fangarmer. Det er duket for en aften av det uforglemmelige slaget - et riktig trekantdrama. Vekselsvis konspirerer de med Kurt i kampen mot hverandre. Alle mulige midler blir tatt i bruk for å legge opp til en siste spillerunde. Men har de baller nok til å utkjempe det avgjørende slaget?

Tradisjonelt utdannede skuespillere tar utgangspunkt i den rådende teaterform - psykologisk realisme. I et nakent scenerom utfører de sitt yrke - prostitusjon og falskt spill.
tilbake


Kontakt Anne Regine Klovholt, Ruseløkkvn 59b, 0251 Oslo Tel: 22838014/22838069 Fax: 22838069 Mailto: annek@pogostick.net