!bang teaterproduksjoner presenterer
EN PIKE GÅR I LAND                         [video

av Dag Johan Haugerud
tilrettelagt for scenen av Anne Regine Klovholt


En forestilling med rockebandet Johns Quijote og skuespilleren Ulla Marie Broch om hvor vanskelig det er å bli et selvstendig menneske og om lengselen etter å bli elsket for den man er. Å skulle ta vare på seg selv er ikke alltid lett, og å ville bli elsket av andre er ikke helt ufarlig. Teksten er skapt av forfatter og kortfilmmaker Dag Johan Haugerud spesielt for forestillingen. Musikken er skrevet av John Ivar Bye og fremføres av bandet Johns Quijote. Musikken kan beskrives som lyrisk visepop med mørk stemninger og vakkert vemod. Sangene fremføres live av besetningen som også agerer på scenen uten instrument. Forestillingens form er en blanding av direkte betroelser, iscenesettelse av episoder, kalamiteter mellom de medvirkende og sang/shownumre. Fra det stramt stilistiske til improvisasjon over temaet. Forfatterens tekst er tilrettelagt for scenen av instruktør A.R. Klovholt med videre bearbeidelse i samarbeid med kompaniet.


...morsomt og underholdende.. Elisabeth Rygg, Aftenposten ...forfriskende depressiv... Radio Nova ...kul, dyp og spennende... Elever fra videregående skole





bilde                                                   

av og med
Anne Regine Klovholt, instruktør
Dag Johan Haugerud, forfatter og kortfilmmaker
Yngvar Julin, arkitekt og scenograf
Ulla Broch, skuespiller
John Ivar Bye, vokalist og låtskriver
Jørun Bøgeberg, gitarist
Atle Rakvåg, bassist
Jon Grimsby, trommis
Brynjulf Risnes, gitarist

 

"Forsikringsagenten: Det der var en dum historie.
Jenta: Hvorfor det?
Forsikringsagenten: Den hadde jo ikke noe poeng.
Jenta: Det hadde den vel.
Forsikringsagenten: Nei, den hadde ikke det. En god historie har en begynnelse og en slutt. Man blir kjent med karakterene, man skjønner at de har et problem, og så skjer det masse ting, kjærlighet, mord, you name it, og så løser det seg.
Jenta: Men dette er ikke en sånn historie.
Forsikringsagenten: Nei. Derfor er den heller ikke så god."
 
Dag Johan Haugerud
 

 
 
 

NYTT og  NORSK



Resyme 

Ei jente/ kvinne tar inn tilfeldige besøkende som leieboere mens hun venter på sin bortreiste far som hun desperat forsøker å nå ved å skrive brev. I et tilfeldig møte med en bøssebærer, blir hun fortalt at hun er et offer; for sine leieboere som har trengt seg på, og kanskje også for sin far som har skapt et udekket behov for menneskelig nærhet.  Det får jenta/ kvinna til å se nærmere på hva som egentlig har skjedd i livet hennes, og om det er noe hun kan gjøre for å bli herre over eget liv.
 

"Det er nå engang sånn at livet er en fest. Vel, for mange er det ikke det, men for noen."
Dag Johan Haugerud

I en verden som nok ligner en del på vår egen - hvor ensomhet og uavhengighet er like problematisk som fellesskap og ansvar - er det relevant å se nærmere på hvilke konsekvenser mellommenneskelige relasjoner kan ha. Om hva som skjer når det går galt, om hvor ille det kan bli, og om det er mulig å bøte på skaden.
 

"Jeg tenkte at det var typisk bøssebærere, å se uten å gjøre noe, og at de som hadde satt seg fore å hjelpe menneskeheten, aldri klarte å involvere seg i et enkelt menneske. Og jeg hadde lyst til å si det til henne."
Dag Johan Haugerud
Er frihet og uavhengighet idealer som egentlig er egnet til å sette oss svake, vanskelige og umulige mennesker i ytterligere forlegenhet? Og hvem er best egnet til å hjelpe denne betydelige (og stadig voksende) gruppen mennesker? Politikerne? Frivillige organisasjoner? Staten? Kirken? En høyere makt...? ...en tilfeldig forbipasserende...?
 
"Jeg vet at du vil insistere på at lyden av bøssene som rister gir en slags trøst når man føler seg alene, men da vil jeg si at du er en romantiker, og at du ikke har skjønt noen ting. For hva kan vel bøssebærerne gjøre for meg? Og når skal de gjøre noe? Når har de samlet inn nok penger? Og hvor mye penger skal egentlig til?"
Dag Johan Haugerud


Økonomisk støttet av Norsk Kulturfond, Fond for Lyd og Bilde og Fond for Utøvende Kunstnere
 

 
 
 Urpremiere fant sted Det Åpne Teater  23. oktober med 6 forestillinger. Utdrag vist ved seremoni i forbindelse med utdeling av Heddaprisen 2 003.
 


INFORMASJON FOR ELEVER


BILDER





tilbake